Sirupen til mitt lille belgiske prosjekt har enda ikke blitt laget, så hva gjør en stakkars brygger videre? Var en tur på Hajern i helgen og lagde en aromatisk granskuddsirup, fremgangsmåten jeg brukte har jeg publisert på Norbrygg men her kommer den en gang til:
1. Plukket en mengde skudd i en kjele
2. Fylte opp med vann til det dekte
3. Kokte opp og lot det koke i 45 minutter
4. Silte av skuddene og målte opp. Tilsatte 2 deler sukker til 3 deler ekstrakt.
5. Kokte opp hele batchen
6. Splittet ut halvparten etter 15 minutter. Denne ble nydelig floralsk og lukter tutti-frutti med hint av gran.
Denne hadde jeg glatt puttet i en APA sammen med tropiske humler og en enkel maltbase (pale ale, munich, bittelitt crystal 80)
7. Resterende fikk koke i totalt 45 minutter. Dette fikk en rødlig farge og ble svært aromatisk.
Noe toffee, litt tropisk armoa, litt gran (!). Brukes til is!
1. Plukket en mengde skudd i en kjele
2. Fylte opp med vann til det dekte
3. Kokte opp og lot det koke i 45 minutter
4. Silte av skuddene og målte opp. Tilsatte 2 deler sukker til 3 deler ekstrakt.
5. Kokte opp hele batchen
6. Splittet ut halvparten etter 15 minutter. Denne ble nydelig floralsk og lukter tutti-frutti med hint av gran.
Denne hadde jeg glatt puttet i en APA sammen med tropiske humler og en enkel maltbase (pale ale, munich, bittelitt crystal 80)
7. Resterende fikk koke i totalt 45 minutter. Dette fikk en rødlig farge og ble svært aromatisk.
Noe toffee, litt tropisk armoa, litt gran (!). Brukes til is!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar