onsdag 12. mars 2014

Oppdatering: Belgiske prøvelser #4 - Belgian Golden Strong Ale

I henhold til BJCP er "Belgian Golden Strong Ale"  (18D) "Complex with significant fruity esters, moderate spiciness and low to moderate alcohol and hop aromas". Norbrygg 10B har følgende å melde: "Lyse sterke belgiske ales stammer fra en av to historiske tradisjoner: munkenes tripel og de Duvel-inspirerte gyldne ales. I praksis er det mye overlapp blant de kommersielle eksemplene."
Duvel nevnes som eksempeløl både hos Norbrygg og BJCP. Norbrygg skiller ikke mellom Golden Strong Ale og Triple, noe BJCP gjør. Jeg har tidligere fulgt Norbrygg og kommer til å fortsette med det. Siden begge nevner Duvel skal jeg legge meg tett opp til denne, og bruke omtrent samme maltbasen som min Saison fra Belgiske prøvelser #1, pilsmalt og sukker. Denne gangen skal sukkeret i etter at gjæren har konsumert pilsmalten.


Duvel klone

Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) 87,3 %       
Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] 30 IBU

Belgian Strong Ale (Wyeast Labs #1388)
Sugar, Table (Sucrose) 12,7 %  

Dette gir på mitt 5 gallon oppsett en OG på 1.081. Bør bruke en stor starter og lufte godt siden FG bør komme ned mellom 1.007 og 1.013. Mr. Malty anbefaler 2 liter starter hvis den ristes hele tiden.
For å fremprovosere produksjon av fruktestere vil jeg starte gjæringen lavt, men etter primærgjæringen er over rampe opp temperaturen. Dette vil stimulere produksjon av estere OG hjelpe gjæren videre nedover

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar